Farewell Lecture & Symposium for Prof Wybo Dondorp

1 September 2022

Bijgaand vinden jullie een uitnodiging voor de afscheidsrede van Prof.dr. Wybo Dondorp als bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht vanwege de Stichting Socrates op 1 september aanstaande. Die plechtigheid vindt plaats in de aula van de Universiteit Maastricht aan de Minderbroedersberg 4-6, en begint om 16.30 uur.

Voorafgaand aan die lezing zal een symposium gehouden worden, waarvoor jullie eveneens van harte zijn uitgenodigd. Plaats: Grand-Hotel l’Empereur, Stationsstraat 2, Maastricht (tegenover het centraal station). Het symposium begint om 13.00 en duurt tot 15.00 uur. Inloop vanaf 12.30 met een broodje. De loopafstand tussen hotel l’Empereur en de aula is ongeveer 20 minuten; er rijden bussen naar de Markt.

Symposium: de maakbaarheid van de voortplanting

Sprekers:

- Dr. Seppe Segers: Het pad naar stamcelafgeleide zaad- en eicellen: Een overzicht van de ethische uitdagingen (Seppe Segers is UD Biomedische Ethiek aan de Universiteit Maastricht).

- Prof.dr. Heidi Mertes: Pre-implantatie genetische diagnostiek: steeds beter, of steeds problematischer? (Heidi Mertes is hoogleraar Bio-ethiek aan de Universiteit Gent).

- Drs. Marcel Zuijderland: De ethiek van prenatale screening: verdeeld tussen vrijheid en verantwoordelijkheid (Marcel Zuijderland is filosoof en publicist en als docent ethiek verbonden aan het AmsterdamUMC).

- Prof.dr. Lidewij Henneman: Preconceptionele dragerschapsscreening: vragen, verbindingen en vergezichten (Lidewij Henneman is hoogleraar aan het AmsterdamUMC, leerstoel Patiëntenperspectief bij de ontwikkeling van genetische testen rondom zwangerschap en geboorte.

Het symposium wordt voorgezeten door Prof. dr. Guido de Wert (Guido de Wert is hoogleraar Biomedische Ethiek Universiteit Maastricht).

OPGAVE DEELNAME SYMPOSIUM EN/OF AFSCHEIDSREDE PROF DR WYBO DONDORP

Laat s.v.p. uiterlijk 19 augustus weten of je aanwezig kunt zijn via a.heijnen@maastrichtuniversity.nl